Svingkarrusel

Skandinaviens største omrejsende svingkarrusel, et sikkert hit for både børn og voksne på enhver festplads. Karrusellen er fra 1937 og er Danmarks ældste omrejsende karrusel. Om eftermiddagen kører vi stille og rolige ture hvor alle kan være med, og om aftenen sætter vi mere fart på, så kæderne "hænger vandret" ud.
Karrusellen er den sidste tilbageblevne at sin art i Skandinavien, og er et enestående stykke omrejsende kulturhistorie. Den er bygget i 1937 i Tyskland af den berømte karruselfabrik Gündelwein, og kom til Rahbeks Tivoli, hvor den i over 50 år var tivoliet's hovedattraktion.
I slutningen af 1980’erne blev karrusellen lagt på lager, da der kom nye og moderne karruseller til tivoliet, og her lå den indtil 2005 hvor vi overtog karrusellen og istandsatte den totalt.
Svingkarrusellen er dekoreret med over 60 motiver fra H.C. Andersens eventyr, og dette er i sig selv en attraktion som publikum bruger meget tid på at studere. Om aftenen er karrusellen illumineret med 600 gammeldags glædepærer hvilket er med at at skabe en helt speciel stemning. Ofte spilles gammeldags markedsorgel musik på karrusellen, og der rekommanderes ligesom i gamle dage.